Kategorier
Okategoriserade

Ta hjälp av en skattekonsult 

Vilka fördelar finns egentligen i att anlita en skattekonsult? Vi skulle vända på frågan och säga att man som företag tar enorma risker i att inte ha tillgång till rätt kompetens inom områden som rör skatt och moms. 

Det kan dels handla om att man begår misstag som kan få rättsliga följder. Ser man till Sverige så kan man säga mycket om lagar och straff, men då det handlar om just skatt så finns det väldigt hårda regler – som dessutom följs upp med höga straff om de bryts. Det gäller även om det handlar om misstag som skett omedvetet. Utöver detta så handlar det också om att man kan göra misstag som innebär ökade kostnader. 

Du kan som företagare betala en massa pengar i onödan – sett till att du, inom lagens ramar, faktiskt kan använda incitament och undantag till din fördel. En skattejurist kan hjälpa dig med allt detta – och genom att anlita en skattekonsult så får du den kompetensen under en viss tid, vilket innebär lägre kostnader för dig. Det är den stora fördelen med att välja en skattekonsult. Det handlar om ett verktyg att använda under exakt den tid du behöver speciell kompetens.

Ta hjälp med att hitta rätt skattekonsult 

 Frågan är således egentligen inte om du behöver en skattekonsult – det handlar om hur du ska agera för att hitta rätt sådan? Vårt råd är att ta hjälp av proffs. Idag finns det många företag som erbjuder hjälp med rekrytering och många av dessa har också nischat sig mot exempelvis yrken som rör skatter, affärsjuridik och andra områden där företag ofta är i behov av rätt kompetens. 

Genom att vända dig till en sådan rekryteringsfirma så kan du också få hjälp med att hitta en kunnig och välutbildad skattekonsult som kan komma in och göra skillnad för ditt företag – under en begränsad period. 

Det ger dig en fördel och en väg ut genom den komplexa djungel som dagens skattefrågor trots allt är. En skattekonsult hittar bara inte en väg ut ur denna – han hittar rätt väg för dig och ditt företag.